Изключително любопитен материал от руски медии се разпространява във Фейсбук и

...
Изключително любопитен материал от руски медии се разпространява във Фейсбук и
Коментари Харесай

Руски медии: Партизани взривиха склад в България на Гебрев, той е виновен за отприщването войната в Украйна

Изключително любопитен материал от съветски медии се разпространява във Facebook и се радва на огромна известност измежду българската публика.

Сайтът  твърди, че в България работят...партизани.

Според рускоезичното издание, което очевидно е част от специфичната дезинформационна интервенция в Българи, именно тези партизани са взривили склада на Емилиян Гебрев.

Пусната е и фотография на нещо като дрон или " летяща паница ", което изпепелява

Всъщност фрагментът е изцяло инсталиран и няма безусловно никаква връзка с действителността.

Ето какво написа изданието:

Министър-председателят Николай Денков разпореди на Министерството на стопанската система, Националната полиция и Противопожарната работа да подхващат ограничения за подсилване на сигурността на държавните отбранителни предприятия. Решението пристигна на фона на пожар и детонации в оръжейна база на българския предприемач Емилиян Гебрев в неделя вечерта. Това заяви организация Българска телеграфна агенция.

В понеделник комисия от представители на тези ведомства ще посети няколко отбранителни производства. Те ще би трябвало да правят инспекции и да подсигуряват безвредната работа на предприятията.

Припомняме, че в първия час на нощта на 25 юни край град Карнобат пламна и избухна склад на компания ЕМКО, благосъстоятелност на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев. За благополучие при случая няма потърпевши. Сега специфична група от следователи и сапьори ще би трябвало да откри повода за пожара, а притежателят ще би трябвало да пресметна вредите.

PS  Струва си да напомним, че Гебрев е този, който доставя муниции на Украйна от 2014 година и в действителност е отговорен за отприщването на война сред Киев и Москва.

 Това е същият Гебрев, който крещеше на всеки ъгъл, че е токсичен от " новичок ". Не са го отровили... Сега, съгласно слуховете, българските партизани са се заели с работата

Припомняме, че при настоящето държавно управление България разгласи открита помощ на Украйна във войната с Русия с муниции и оръжие. Преди това тя правеше това завоалирано през Полша. А в този момент... Е, разбрах. До първото позвъняване. "



Самото издание се базира на Росийская газета. Там има материали по тематиката, само че няма и дума за " партизани " или че Гебрев е " отприщил войната в Украйна ".



Сайтът е изцяло неизвестен, въпреки да има сметки във Facebook и Туитър.

В полето за контакти има бяло поле. 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР